Meny
Kundvagn

Växtbelysning med fullspektrumljus

Växtbelysning med fullspektrumljus är ett ljus som täcker hela det elektromagnetiska spektrumet; från infrarött till nära ultraviolett, eller de våglängder som gynnar växt- och djurlivet. Solljus i synnerhet anses vara fullt spektrum även om spektralfördelningen som når jorden förändras över tiden på dagen. Fullspektrum är ingen teknisk term då det tillämpas på en lampa utan en term som innebär att produkten i fråga emulerar det naturliga ljuset och dessa produkter kan producera ljus i hela spektra.

CRI är standarden för att mäta ljus (Färgtemperatur och färgåtergivnings Index) och det finns ingen teknisk definition av fullspektrum. Att jämföra fullspektrum-källor kräver med andra ord direkta jämförelser av spektrala fördelningar.

Växtbelysning fullspektrumFullspektrum och användning som växtbelysning

Ljus håller växter och blommor levandes nästan året runt och kan även skapa möjlighet till vinterskörd. Växtlampor är särskilt avsedda och optimerade för att stödja växternas tillväxt. Vissa växter trivs bäst när det ges mer av en viss färg (våglängder) på grund av mekanismen för fotosyntesen. Generellt ger mer blå våglängder tillväxt och utveckling och högre mängder av rött ljus ökar spirande, blomning och fruktgivning.

Här är exempel på växtbelysning med fullspektrum:

Vare sig du väljer växtbelysning med fullspektrum eller inte är det ett smart val att investera i någon form av växtbelysning om du är någorlunda seriös med dina växter eller kryddor. Den svenska vintern är inte snäll mot din odling - hjälp den överleva och få så mycket kraft du bara kan med hjälp av vår växtbelysning!